Hamam

Hou je van de weldadige werking van warmte, net zoals het gevoel van waterdruppels op je huid? Dan is onze hamam de uitgelezen plek om jouw Perfect Sense beleving te vervolledigen, zeker als je ervoor kiest om er ook een deugddoende massage of traditioneel Oosters ritueel aan te koppelen.

Geurtherapie

Vochtige warmte

Stimuleert bloedcirculatie

Opent poriën

Stap onze traditionele hamam binnen en trek je terug op een van de twee verwarmde zitbanken in natuursteen. De vochtige warmte van dit heerlijke stoombad stimuleert je bloedcirculatie en zet je poriën open, de ideale voorbereiding voor een ontspannende lichaamsbehandeling achteraf. De bijbehorende essentiële oliën voeren je mee naar een eeuwenoud Oosters badhuis. 

Combineer jouw hamamsessie met een scrubsessie, massage of reinigingsritueel met olijfzeep door onze hamam master. Deze behandelingen kan je individueel of per twee reserveren.

Vind je een sauna snel té warm? Dan is deze traditionele hamam jouw perfecte plek om te ontspannen én zowel je lichaam als mindset een boost te geven. 

Soap Dream

25 min - € 55

Exfoliërend – reinigend – verhelderend

Geïnspireerd door de eeuwenoude Maghreb-savonagne (inzeping), neemt Soap Dream je op een reis naar het mooie Marokko en haar dampende hamams. Dit prachtig zuiverend ritueel start met een diepe reinigende fase op basis van natuurlijke Luffa scrub sponzen en warm Aleppo Zeepschuim voor een reinigende savonage. Daarna worden lichaam en geest verwend met verwarmde katoenen bundels gevuld met Himalaya steentjes die hun energie en warmte langzaam afgeven aan het lichaam en de zintuigen verwennen met hun ontspannend geluid welke laat denken aan een mix tussen kabbelend water en een zacht knisperend haardvuur.

Hamam “Cleaning Ritual”

30 min - € 29,95 p.p.

Dit hamam ritueel is enkel mogelijk in duo.

Geniet van een reinigende lichaamsscrub die tegelijkertijd zorgt voor een bindweefselmassage. Deze behandeling zal je hernieuwde energie bezorgen. Een heerlijke verzorgende crème hydrateert je huid en geeft je een zijdezachte gevoel. Geniet na dit hamamritueel rustig na met een detoxdrankje in de bar.

Sahara Dream

55 min - € 120

Exfoliërend – reinigend – verhelderend – anti-aging – ontspannend

Droom weg naar een onvergetelijke reis doorheen de Sahara en zijn dampende hamams, met dit ritueel geïnspireerd op de eeuwenoude Maghreb-savonage (inzeping). Het ritueel start met een reinigende savonage op basis van Aleppo Zeep, een nobel product verkregen volgens een oude ambachtelijke traditie en is uitsluitend samengesteld uit natuurlijke ingrediënten van Olijfolie en Laurierolie, dat over het lichaam wordt gegoten en deze omhelst met zijn warmte. De reinigende savonage wordt versterkt door een peeling met natuurlijke Luffa sponzen welke de celvernieuwing stimuleert en de huid zijdezacht maakt.

Verwarmde katoenen buidels gevuld met energetische Himalaya stenen ronden deze fase af, en schenken hun energie aan het lichaam, met ontgiftende, in balans brengende en stimulerende eigenschappen. Bovendien ontspant het geluid, dat doet denken aan een mix tussen kabbelend water en een zacht knisperend haardvuur, de zintuigen voor een intense ontspanning. De Sahara Dream wordt afgerond met een uitgebreide ontspannende massage geïnspireerd op een eeuwenoude Marokkaanse traditie.

Hamam “Turkish Coffee Ritual”

55 min - € 89

Anti-aging – verstevigend – drainage

Zuiver en verstevig je lichaam met een stimulerend waterritueel, gevolgd door een full body scrub en hoofdhuidmassage met shampoo en haarverzorging.
Deze anti-aging behandeling is gebaseerd op een Turks schoonheidsgeheim. Dit Turkse koffieritueel bestrijdt cellulitis door je huid en algemene lichaamsstructuur te verstevigen. Cafeïne stimuleert de bloedsomloop en drainage, waardoor je huid steviger, stralender en delicaat geparfumeerd wordt.

Turkse koffie is de fijnste gemalen koffie die er bestaat en is daarom geschikt voor alle huidtypen. Deze zachte exfoliatie kan je gebruiken op je gezicht en lichaam. Turkse koffie is rijk aan cafeïne en antioxidanten waardoor het wallen en cellulitis verzacht en jouw huid verstevigt.

Totaalbeleving “Ottomaanse behandeling”

55 min - € 89

Ontgiftend – verkwikkend – ontspannend

De royale Ottomaanse behandeling combineert een traditionele lichaamsscrub met een ontspannende olijfoliezeep massage.

Geniet van een volledige lichaamsscrub met traditionele zijden kesse handschoen. Deze handschoen van wilde zijde verwijdert overtollige dode huidcellen en giftige stoffen in je huid. Deze scrub stimuleert je bloedsomloop en lymfedrainage, waardoor ze ontgiftend werkt.

Hierna volgt een rijkelijke massage met olijfolie zeepschuim. De zeep wordt in je huid gemasseerd om spanningen over je hele lichaam te verminderen. Tot slot zorgt een verkwikkende hoofdhuidmassage met shampoo en haarverzorging ervoor dat deze Ottomaanse behandeling je zowel een mentale boost als zalig zen gevoel geeft.

De kesse is een geweven scrubhandschoen van wilde zijde. De korrelige structuur van de handschoen reinigt je huid van verouderde huidcellen, onzuiverheden en overtollige talg. Terwijl hij jouw bloedsomloop stimuleert, zorgt hij voor een verkwikkende massage die giftige stoffen uit je huidcellen afvoert en zuurstof toevoegt.

De handschoen wordt gemaakt van wilde zijde of geitenhaar. Omwille van hygiëne kiest Perfect Sense ervoor om één kesse per gast te gebruiken en deze na de Ottomaanse behandeling te schenken aan de klant. De handschoen kan je thuis hergebruiken, wassen op 40° (zonder wasverzachter) en laten drogen aan de lucht.

Leuk om weten: ‘kesse’ betekent ‘buideltje’. Je kan er jouw hammam spulletjes (zeep, kam, …) in opbergen en koesteren.

Bij de zeepmassages van het Ottomaanse ritueel maken we gebruik van hoogwaardige pure olijfoliezeep. Door de voedende werking, die je een zachte en soepele huid bezorgt, is deze zeep zeer geliefd in heel Turkije voor dagelijks gebruik en de hammam massage.

Om rijkelijke zeepschuim te creëren, maken we gebruik van een traditionele ‘torba’ oftewel zeepzak. Tijdens de massage wordt de torba in water met olijfoliezeep gedompeld en over je lichaam gerold waardoor er een overvloedige schuimlaag ontstaat die je volledig omhult.