Sociaal engagement

Perfect Sense wil een blijvende positieve impact maken op vlak van welzijn. Daarom nemen we vol overtuiging het sociaal engagement op om het werk van Onco life coach Veerle Vlemincx te steunen.

Even ontsnappen, even ontspannen.

Perfect Sense wil een veilige thuishaven zijn voor kankerpatiënten. 

Wie wenst kan even bekomen en verzorgd worden met een individuele behandeling of massage. We kozen met veel zorg en met behulp van deskundigen verzorgingsproducten en behandelingen uit.

Daarnaast specialiseerde onze gediplomeerde massage therapeute zich in de herbalanceringsmassage voor kankerpatiënten. Zo is elke gast met aangepaste noden in goede handen.

Ontspanning met, en na kanker

Kanker is een klein woord met een grote impact voor iemand die ziek is. De impact heeft ook invloed op de partner, de kinderen en het gezins- en sociaal leven. Even staat alles in het teken van ziekenhuisbezoeken, witte schorten, gesprekken, onderzoeken en behandelingen. Het dagelijkse leven wordt plots anders met momenten van vallen en opstaan.

Net omdat de te bewandelen weg moed en kracht vraagt, is ontspanning in deze periode van groot belang.

Tot rust komen in een andere omgeving

Even uit je vertrouwde habitat worden onttrokken en het doorbreken van de dagelijkse sleur kan, volgens onco life-coach Veerle Vlemincx, een patiënt terug positieve energie geven.

Rust geeft kracht en uit kracht komt rust. Laat de diagnose niet heel jouw leven beheersen. Geniet van kleine zaken en durf naar buiten te komen. Vind rust en energie voor jezelf. 

Onco life-coach Veerle Vlemincx

Door mijn werkervaring als verpleegkundige en mijn eigen ervaring als kankerpatiënte, koesterde ik een droom: een huis als een thuis inrichten om mensen met kanker en mantelzorgers te ondersteunen: een zorghuis.

Ons huis baadt in een ontspannen sfeer waar iedereen op zijn tempo tot rust kan komen en kan aansterken. Dit is mogelijk zowel voor, tijdens als na de behandeling. Ik bewandelde een weg en liet me door de juiste mensen omringen.

Door de ondersteuning van Kom Op Tegen Kanker, Roparun, Stichting tegen Kanker, de Raad van Bestuur en een geweldig team van vrijwilligers om onze gasten dagelijks te verwennen, ontstond in oktober 2018 Zorghuis De Dijlevallei. Als bezieler van dit project ben ik de schakel tussen de doorverwijzers en coach ik mijn team en mijn gasten.

In een notendop: ik coördineer de werking binnen en buiten het Zorghuis. De metamorfose die onze gasten ondergingen bij het vertrek, geeft mijn vrijwilligersteam en mezelf veel voldoening, een onbetaalbare meerwaarde. 

Wees welkom in Zorghuis De Dijlevallei, sterk aan en voel je vooral thuis. 

Research en advies: Imeldaziekenhuis Bonheiden

Volgens oncoloog, dr. Tim Tollens, hoofdarts bij het Imeldaziekenhuis, kunnen mensen met kanker gebruik maken van de wellnessfaciliteiten bij Perfect Sense.

De specialisten voorzien weinig of geen problemen tenzij bij patiënten die onder specifieke medicatie staan waarvan huidtoxiciteit een gekende bijwerking is. Het gaat meer bepaald om de zogenaamde biologicals type ‘Avastin’ of ‘EGFR’ inhibitoren zoals cetuximab, panitumumab, zalutumumab, gefitinib, erlotinib, lapatinib en vandetanib.

Deze patiënten weten dat hun chemo- of immunotherapie gevoelige huidtoxiciteit kan meebrengen. Raadpleeg dus eerst je oncoloog alvorens een wellnessbehandeling te starten.

In principe wordt elke patiënt bij de start van een behandeling grondig geïnformeerd over de mogelijke bijwerkingen van een therapie

Wat biedt onze herbalanceringsmassage

Een herbalanceringsmassage is een zorgmassagebehandeling met een positieve werking op alle lichaamsfuncties.

Er wordt niet op de spieren gewerkt, maar op het herbalanceren van lichaam en geest na uitputting door zware medicatie, emotionele problemen en/of stress.

De massage wordt zeer zacht gegeven, waardoor het je diepe rust en ontspanning brengt.  Het is een manier om de gast vertrouwen en een gevoel van eigenwaarde te schenken.

Met de massage streven we ernaar de stressfactoren te verminderen en het emotionele welzijn te bevorderen.

Medikal Collection

Een goede en gezonde huid bij intensieve medische behandelingen.

meer info

IK skin

Het moment dat je hoort dat je ziek bent, brengt veel veranderingen met zich mee. Dat ondervond ook de founder van IK Skin Perfection. Vanuit een medisch behandeltraject heeft zij zelf ervaren dat de huid verandert en lang niet alle huidverzorgingsproducten te gebruiken zijn.

Chemotherapie en bestralingen drogen de huid uit en maken de huid vaak schilferig, overgevoelig en geïrriteerd en in sommige gevallen kan de huid gaan jeuken.

Onze medical producten van IK Skin hebben een krachtigere werking dan reguliere cosmetica en tegelijkertijd hebben ze minder bijwerkingen dan medicinale crèmes. Onze producten zijn zelfs geschikt voor de zeer gevoelige huid.

Korres

Korres is een Grieks huidverzorgingsmerk en kent zijn oorsprong in de eerste homeopathische apotheek van Athene.

Het merk dat een breed gamma aan natuurlijke verzorgingsproducten aanbiedt, werd opgericht met als doel gebruik te maken van uitgebreide wetenschappelijke bronnen voor de ontwikkeling van klinische effectieve en veilige producten.

Gezien de natuurlijke samenstelling van de producten, is Korres een product voor elke dag en voor elk type huid. De producten bevatten nauwelijks of geen preparaten. De natuur blijft voor Korres de belangrijkste inspiratiebron.

Wees mild voor je huid

Gedurende chemotherapie, bestraling en gebruik van andere zware medicatie gebeurt er veel met de huid. De huid heeft in deze periode rust nodig. De producten uit de Medikal Collection zijn de enige huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling bij chemotherapie en intensieve medicatie en zijn zelfs specifiek in te zetten bij bestraling.

Onze producten zijn uniek geformuleerd om de natuurlijke pH-waarde van de huid (5,5) te herstellen en de huidflora in balans te houden. Om de zuurmantel in balans te houden moet de pH-waarde van de producten rond de pH-waarde van de huid liggen. Hoe hoger de pH-waarde, des te droger, doffer en sneller geïrriteerd de huid is. En dat wil je bij chemotherapie en bestraling juist voorkomen.

Wat maakt de medikal collection zo uniek?

“de doorbraak in Cosmetica”

Er toch goed en gezond uitzien, dat is wat je wil wanneer je zware medicatie, een chemokuur of bestraling ondergaat. Er gebeurt in die tijd veel met jou, en ook met je huid. Chemotherapie en bestralingen drogen de huid uit en maken de huid vaak schilferig, overgevoelig, geïrriteerd en in sommige gevallen kan de huid gaan jeuken.

1. Herstelt de huidflora en maakt de huid gezond

De producten uit de Medikal Collection zijn huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling bij chemotherapie en intensieve medicatie en zijn zelfs specifiek in te zetten bij bestraling.

Onze producten zijn uniek geformuleerd om de natuurlijke pH-waarde van de huid (5,5) te herstellen en de huidflora in balans te houden. Om de zuurmantel in balans te houden moet de pH-waarde van de producten rond de pH-waarde van de huid liggen.

Hoe hoger de pH-waarde, des te droger, doffer en sneller geïrriteerd de huid is. En dat wil je bij chemotherapie en bestraling juist voorkomen.

2. Perfecte mix van hoog gedoseerde ingrediënten, speciaal ontwikkeld voor de zwaar belastte huid

IK Skin Perfection heeft bij de ontwikkeling van de Medikal Collection gekeken naar de strikte voorwaarden waaraan deze producten moeten voldoen.

Alle producten zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen huidonvriendelijke stoffen als parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur- en kleurstoffen. Dankzij deze natuurlijke mediceuticals kunnen we ingrediënten efficiënt inzetten, zonder dat ze belastend zijn voor de zeer kwetsbare huid en toch een mooi resultaat behalen.

3. Veilig te gebruiken

Onze producten bevatten geen ingrediënten die op straling van bijvoorbeeld radiotherapie reageren.

Denk bijvoorbeeld aan metalen – bijvoorbeeld zink – of hormoonontregelende stoffen als fytooestrogenen uit bijvoorbeeld aloë vera. Ook zitten er geen xeno-oestrogenen in, zoals BPA.

Wij kiezen bewust om deze specifieke stoffen in de huidverzorging te vermijden, omdat ze de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen.